Aukštakalnio progimnazijos logotipas

aukstakalnis

Adresas

Progimnazija:

Taikos g. 44, LT-28157, Utena

Tel. +370-389-65192

El.p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

„Žiburio“ skyrius:

Taikos g. 62, LT-28160, Utena

Tel. +370-389-73470

El.p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Juridinio asmens kodas 290182540

Steigėjas: Utenos rojono savivaldybės taryba

Duomenys kaupiami ir saugomi juridinių asmenų registre

Projektas „Keturios gamtos stichijos“

Stichijos

2024 m. kovo 26 d. 7d klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Zita Mociūniene dalyvavo kūrybiniame projekte M. K. Čiurlioniui atminti. Edukaciniame renginyje Utenos kraštotyros muziejuje stebėjo ir aptarė filmą „Angelų takais“. Tyrinėdami M. K. Čiurlionio kūrybą turime galimybę įjungti net keletą savo jutimų vienu metu – tapyba jungiasi su muzika ir viena kitą papildo. Sonatos skamba ne tik fortepijone, bet ir besitęsiančioje paveikslų istorijoje. Iš tamsaus miško prasiskverbiančią šviesą galime išgirsti simfonijose. Virtualios realybės filme „Angelų takais“ muzika ir paveikslai jau sujungti į vieną M. K. Čiurlionio svajonių, idėjų ir didžiųjų gyvenimo klausimų kelionę.

 

Štai keletas mokinių atsiliepimų:

„Dar niekad neteko dalyvauti tokioje veikloje. Vos atėjus mus šiltai pasveikino muziejaus darbuotoja ir palydėjo į salę. Užsidėjusios akinius stebėjome daugiau kaip šešiasdešimt dailininko sukurtų paveikslų. Tyrinėjant besikeičiančių vaizdų ir garsų pasaulį, apžiūrėjau kiekvieną kampelį, atsipalaidavau, mėgavausi paveikslais ir muzikos garsais. Po seanso dar kelias minutes negalėjau atsigauti. Buvau sužavėta. O dabar nekantraudama laukiu antrosios dalies.“ (Elinga)

„M. K. Čiurlionio įkvėpta edukacija „Angelų takais” paskatino mane patyrinėti jo kūrybą. Nepaprastas virtualus pasaulis suteikė galimybę atsipalaiduoti ir pasiklausyti nepakartojamų kompozitoriaus simfonijų.“ (Goda)

M. K. Čiurlionio „Angelų takai” yra nepaprastai įdomi patirtis. Tai yra kelionė po kultūros ir meno pasaulį, ir visa tai buvo galima patirti jaukioje aplinkoje. Virtualioji realybė suteikė galimybę pamatyti menininko paveikslus iš arti klausantis jo simfonijų.“ (Rugilė)

„Muzika buvo gražiai suderinta su paveikslais. Kai kurios vietos išgąsdino ir buvo truputį nejaukios, bet labai įspūdingos! Viskas atrodė labai tikra ir viską norėjosi apčiuopti savo rankomis. Manau, jog tai buvo puiki edukacija ir aš labai linksmai praleidau laiką. Nors truko 25 minutes, visas filmas pasibaigė labai greitai ir net nepastebėjau, kai jau buvo metas išeiti. Tikrai rekomenduoju visiems, nes įspūdžių paliko labai daug!“ (Adelė)

„Šie M. K. Čiurlionio darbai buvo nuostabūs. Nėra žodžių, galinčių apibūdinti jo nuostabią kūrybą. Visi rodyti paveikslai – skirtingi, bet ir tuo pačiu metu visus juos sudėjus matosi panašumų, kurie paveikslus padaro kaip vieną istoriją arba kelionę, kuria mes ir keliavom. Kelionės metu pamatai įvairius vaizdus, kurie yra neapsakomo grožio, o kiekvienas paveikslas yra lyg viena mažytė dalis istorijos, vykstančios tavo kelionės metu. Šią patirtį sustiprina M. K. Čiurlionio kurta muzika, nes gali grožėtis ne tik paveikslais, bet ir muzika, kuri nuramina ir padaro šią patirtį dar geresne. Klausydamasis muzikos negirdi pašalinių garsų, todėl žiūrėdamas į paveikslus jautiesi kaip jo dalis, o kartais jautiesi lyg ant tavęs tapo. Dėl to ši neilga, bet nuostabi pažintis su M. K. Čiurlionio kūryba įstrigs atmintyje ne vienam žmogui.“ (Lineta)

„Žiūrėdama filmą, jaučiau daug jausmų ir skirtingų emocijų. Kai tik filmas prasidėjo, jaučiausi rami, nes buvo matoma graži giraitė su įvairiaspalvėmis gėlytėmis. Vėliau, kai atsidūrėme lyg ir apleistose kapinėse, kur grojo po gobtuvais pasislėpę žmonės, net baugu pasidarė. Labai miela ir smagu buvo jausti savo šešėlį.“ (Eva)


 

Progimnazijos „Žiburio“ skyrius

ziburys

„Tūkstantmečio mokyklos II“

TUM II

Projektas „Kokybės krepšelis“

KK logo

AukPro 40-metis

40

Pamokų laikas

1.  800 - 845
2.  855 - 940
3.  950 - 1035
4.  1105 - 1150
5.  1220 - 1305
6.  1315 - 1400
7.  1410 - 1455

Nuorodos

NSA

sveikata

Erasmus + LELETO leidinys

 lt leidinys leletoen leidinys leleto

es emblema

 

teisine pagalba

  

nordplus

emokykla logo

patyciu dezute

 

P linija

tevu linija

OLWEUS

Sveikatiada

 

vyturiukas spalvotas