2019 m. gegužės 23 d. grupė aštuntokų kartu su mokytoja Rasa Legeniene lankėsi populiariausiame Utenos restorane „FOOD LAB“. Viešnagė – konkurso „Re – think. Profesija kitu kampu“ dalis. Restorane susitikome su trijų specialybių atstovėmis: padavėja, administratore ir renginių organizatore. Iš pradžių keletas vaikinų pabandė pabūti padavėjais – išdėliojo ant stalų taures, vėliau atnešė vandens ąsočius. Taip pat dvi merginos pabandė paserviruoti stalą. Padavėja stebėjo mokinių darbą, po to pasakė, kokias klaidas jie darė. Sužinojome, kad iš padavėjo atlyginimo galima išgyventi, išlaikyti šeimą ir keliauti. Lietuvoje dažniausiai padavėjai yra jaunesnio amžiaus žmonės, nors užsienyje padavėjais dirba ir vyresni. Išmokome, kokių taisyklių turi laikytis padavėjai. Vėliau prisistatė ir renginių organizatorė, papasakojo, ką ji daro, kuo užsiima, su kokiais iššūkiais susiduria. Kartais žmonės galvoja, kad jos darbas nėra labai sudėtingas, bet iš to, ką papasakojo, supratome, kad darbas nėra lengvas, bet įdomus. Norėjosi sužinoti daugiau iš administratorės, kad plačiau papasakotų, ką reiškia būti ja, su kokia kasdienybe susiduria. Bet sužinojome, jog darbas yra sudėtingas, turi būti pasiruošęs iššūkiams, taip pat reikia turėti stiprius nervus ir išgyventi visas nemalonias situacijas. Susitikimas buvo labai naudingas ir įdomus. Plačiau susipažinus su profesijomis dabar yra aiškiau, ką žmonės patiria tuos darbus dirbdami.